Pokud se vám stane, že zasednete ke stolu francouzské rodiny, rychle si uvědomíte, jak důležité je znát francouzské způsoby stolování. Francouzská etiketa stolování má totiž několik aspektů.
Ve francouzské kultuře je stolování u stolu v rodinném kruhu nebo ve skupině velmi důležité. Lidé ve Francii tráví u stolu mnohem více času než například ve Spojených státech.
Čas jídla je ve Francii časem pro radostnou konverzaci a vychutnávání kvalitního jídla. Francouzská jídla obsahují mnoho porcí a mohou trvat mnoho hodin.
Typická francouzská večeře začíná kolem 20:00 a často trvá i po 23:00 hodině. Jídlo začne společným jídlem zvaným aperitiv.
Poté se jídlo často skládá z mnoha chodů, přičemž hostitel a hostitelka přicházejí a odcházejí z kuchyně. Téměř vždy se standardně podává polévka a salát, přičemž salát se podává až po hlavním chodu.
Pokud se ocitnete u francouzského stolu, je nezbytné vědět, co dělat a nedělat. Neznalost těchto základních způsobů chování by mohla způsobit, že budete v očích Francouzů vypadat jako „hloupý Američan“.
Zajímají Vás také zvířata nebo umění či móda? Pak Vás zveme na náš blog, kde o těchto věcech píšeme zajímavé články. Ale také i o jiných zajímavých tématech mezi nebem a zemí.
Například špercích, drahých kamenech, přírodě, slavných lidech, či o různých jevech co ovlivňují člověka v jeho životě.
Mrkněte se na naše články, kde se například dočtete zajímavosti o tom, co to je vlastně čas nebo spoustu věcí o slonovi či jak se supermodelka Kendall Jenner stala slavnou.